Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Újra visszatértünk a helyes vágányra.
Az elmúlt heti fiaskó után nem volt más választásunk, minthogy begyűjtsük a kötelező 3 pontot és bedaráljuk a soron következő ellenfelet, a Bányász TC-t! Egy igazi bányász rangadóra volt kilátás, mint ahogy ez a csapatok nevéből is kiderült.

Az idő kegyes volt hozzánk, bár hideg fogadott minket és az eső lába is lógott a levegőben, de szerencsére nem kezdett el még csak szemerkélni sem. A csapat összeállításánál edzőnk, Laca apróbb problémákba ütközött, hiszen többen is jelezték, nem tudnak részt venni ezen a mérkőzésen. Azonban a bő keretünknek köszönhetően sikerült minőségi játékosokkal feltölteni a kezdőcsapatot és még cserelehetőségünk is volt. Már az első félidő megkezdésénél tudatosítottuk az ellenfélben, hogy mifelénk csakis egy bánya létezik, és ez pedig a Pécsbánya! A játékrész első felében sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, melynek igen hamar meg is lett az eredménye, hiszen Czéh-Tóth 2-es néven futó kolléga megszerezte a vezető találatunkat egy gyönyörű Götz beadást követően. Ez egyben csapattársunk jubilálása is volt, hiszen Matyi megszerezte élete első gólját a Pécsbánya SE színeiben. A gólt követően csapatunk nem állt le a támadások gyártásával, leginkább a két szélen zajlottak az események, de középpályásaink is megfelelő módon küzdöttek minden egyes labdáért. Csatárunk sikeresen kiharcolt egy büntetőt, melyet Czéh-Tóth 1-es néven futó csapattársunk és egyben elnökünk készült elvégezni. Mirkó lövését azonban nagy bravúrral szögletre tolta az ellenfél kapusa. Ezt követőn alábbhagyott a lendületünk, egyre több területet adtunk az ellenfélnek, akik felocsúdva a kezdeti sokkból el is kezdték rohamozni a kapunkat. A félidő vége felé átéltünk pár meleg pillanatot, de megőrizve az egy gólos vezetést, előnnyel mehettünk az öltözőbe.

 

A második félidő sajnos ugyanott kezdődött, ahol az első abbamaradt, látszott a csapaton a zavarodottság, középpályánk sajnos szétesett, többször alakított ki a Vasas létszámfölényes szituációt a kapunk előterében. Kapusunknak, Milánnak köszönhetően az eredmény ezekben a nehéz pillanatokban sem változott. (Nem csoda, hiszen mégiscsak NB3ból érkezett!) Ezt követően kicsit sikerült kiszabadulnunk a szorításból, majd menetrend szerint érkezett egy tanári beadás Szebényi részéről, melyet végre sikerült kihasználnunk. Matyi kapásból vágta a labdát a léc alá gyönyörű mozdulattal, megszerezve ezzel csapata és saját maga második gólját a mérkőzésen! Ha egy üzlet beindul…! 

 

A biztos vezetés megnyugtatta a csapatot, egyre magabiztosabban játszottunk. A játékrész feléhez érkezvén több helyzetet is kialakítottunk, növelhettük volna az előnyünket, de sajnos az utolsó passzokba mindig egy kisebb hiba csúszott. Egyik támadásunknál sérülés következett be, csapattársunk helyére Dörmer 1, azaz Ital Ákos érkezett. Középpályára pedig rutinos játékosunk, Csöme kocogott be, stabilitást adva a csapatnak. Egy hátulról indult szép akció végén, a jobb oldalon Götz Dani kevergetett, majd adott be mintaszerűen egy labdát, melyet Dörmer Ákos a hosszúba csúsztatott. Ekkor már 3 góllal vezettünk és próbáltunk a közönségnek is játszani picit, akik megint szép számmal érkeztek a mérkőzésre és buzdították egész végig csapatunkat. A bírói kettős végre jó napot fogott ki, igaz nem is volt nehéz dolguk, hiszen egyáltalán nem volt durva a mérkőzés. Az eredmény már nem változott.

 

A mérkőzés végén Bánya-Bánya-Bánya felkiáltással köszöntük meg a nagyszerű publikumnak a szurkolást és jeleztük is egyben, hogy újfent számolni kell velünk a folytatásban. Várunk szeretettel mindenkit a szentélyben!

 

Hajrá Pécsbánya SE!

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette