Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Pechsorozatunk nem szakadt meg...
November első hétvégéjén nagy kedvvel és elszántsággal vártuk a csoportunk élén tanyázó székelyszabari csapatot. Szurkolótáborunk is érezte már a mérkőzés elejétől, hogy képesek vagyunk a meglepetésre és egy „megafónnal” kiegészülve bíztatták a csapatot.

Az első percektől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és rögtön nekiestünk ellenfelünknek. Sorozatos próbálkozásaink az első negyedórában nem vezettek eredményre, azonban a büntetőt követően megszereztük a vezetést Vacsek révén. A gólt egy kezezés előzte meg, így jogos 11-eshez jutott csapatunk. A középkezdést követően újfent támadások vezetésében mutatkozott meg a fölényünk, de sorozatosan hagytuk is ki a helyzeteinket. Mindez sajnos a 30. percig tartott, ekkor derült égből villámcsapásként egyenlített az ellenfél. Egy buta védelmi hibát kihasználva szép átemeléssel egalizáltak, kapusunknak esélye sem volt a hárításra. Kedvünket nem szegte a gól, hiszen sorra vezettük az akcióinkat. Sajnos az eltiltásából nem régiben visszatért csatárunk, Balog Peti megsérült, így helyére Zsobrák Tamás (Sziszinho) állt be még a szünet előtt. A szünetig már nem változott az eredmény.

 

A közel 20 percesre nyúlt szünetet követően ott folytatódott a játék, ahol az előző félidőben abbamaradt. Mi támadtunk, ők védekeztek! Sajnos a már-már megszokott forgatókönyv szerint mindent kihagytunk, és jött is a büntetés egy peches góllal. Hatvanadik perc környékén a pár perccel korábban érkezett szélső játékosuk kapott egy hosszú indítást a védősor mögé ívelve, ezzel versenyfutásra késztetve védőnket (jómagamat)! Némi kölcsönös ráncigálást követően a felszabadítani igyekvő védőnk egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába jutatta a labdát. Ezt követően mindent feltettünk egy lapra és támadtunk. Sorozatos helyzeteink újfent megvoltak, de a labda vagy a kapufán csattant, vagy az ellenfél kapusának kezében. A hajrához közeledve nagyon kinyíltunk hátul, minden mindegy alapon, ekkor Gerdesics kollégának minden rutinjára szükség volt, hogy megőrizze kapunkat az újabb góltól. Fontos megjegyeznem, hogy ez volt a Székelyszabarnak a MÁSODIK és egyben gyakorlatilag utolsó kapura tartó lövése. Az eredmény a továbbiakban már nem változott.

 

Csapatunk keményen dolgozott, de szerencsétlen körülmények között pont nélkül távozott az arénából. Szurkolóink kitartó bíztatását köszönjük! Bízunk benne, hogy találkozhatunk velük az idei utolsó mérkőzésünk, Ivándárda ellen. A győzelem kötelező!!!

 

Hajrá PécsBánya!

 

Balázsovics Sándor

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette