Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Csarnok

Cím:

H-7635, Pécs, Jakabhegyi út 6.

GPS koordináták:

46°04'33" É; 18°12'08" K

Megközelítés:

Edző pálya:

SZIA Csarnok

Cím:

H-7627 Pécs, Széchenyi akna 1.

GPS koordináták:

46°06'44" É; 18°15'03" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Kedd 20:00 Kozármisleny Sportcsarnok
Péntek 18:00 POTE Csarnok


Új lendület a kosárlabda csapatunknál
A 2011/12.-es szezon katasztrofális szereplése után egyértelművé vált, hogy egy NB II.-ben versenyképes csapatot csak megfelelő felkészüléssel lehet felépíteni. Egyesületünk vezetése ezen cél elérése érdekében két intézkedést tett:

Először is növeltük az edzésszámot, amely a tavaly szokásos heti 2 alkalomról, az idei szezontól heti 3 alkalomra nőtt (hétfő - szerda - péntek). A csapat felkészülésének szakmai vezetését továbbra is Rab Gyula edző látja el, a technikai vezetői feladatokat az idei évtől szintén ő bonyolítja.

 

Másodsorban az edzésmunkában folyamatos akadályt jelentő létszámhiányt új igazolásokkal próbáltuk megoldani. Csapatunktól 2 játékos távozott az előző idény végével, akiket 6 új igazolással igyekszünk pótolni: Bán Gábor, Lánczos Sándor, Hollós Dániel és Kis Levente a Kozármisleny csapatából, Fegyverneky Zsolt a PEAC-ból, valamint Silló Mátyás a Nagykanizsából.

A játékostoborzásban nagy segítséget jelentett, hogy az idei szezontól megszűnő Kozármisleny korábbi NB I/B. csapatából 4 játékos is csatlakozott hozzánk. Ezzel Pécs városát továbbra is mi képviseljük a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság harmadik vonalában, míg az NB I/B.-ben már csak a PEAC működik városunkban.

 

A megfelelő létszámú edzésmunka így is kihívás lesz csapatunk számára, hiszen valamennyi csapattag dolgozik, a legkülönfélébb időbeosztás szerint. A másik jelentős távolmaradási indok a csapat tagjai körében fokozatosan eluralkodó baby boom, amely érthető módon jelentős családi időráfordítást igényel. :)

 

Bízunk benne, hogy a minőségi körülmények között megfelelő létszámmal bonyolított edzésmunka meghozza a várt eredményt, és kosárlabda csapatunk a 12-es csoport első harmadába küzdi fel magát a bajnokság során.

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette