Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Köszöntő

Jó Szerencsét!

 

Az egykori bányász-üdvözlés minden bizonnyal ismerősen cseng a pécsi füleknek. A felkiáltás azonban eredeti funkcióján túlmutatva kiválóan adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapatok vagy a sportolók biztatására is.

 

A rövid kitérő után szeretettel köszöntök minden kedves Látogatót a PÉCSBÁNYA Sportegyesület (PÉCSBÁNYA SE vagy PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Aki ide keveredett, az valamilyen formában már bizonyosan találkozott velünk, hallott sportszervezetünkről ezt-azt, amivel sikerült felkeltenünk az érdeklődését. Ez az internetes oldal elsősorban azt a célt szolgálja, hogy bővebb és szélesebb körű információkat szolgáltassunk sportszervezetünk háza tájáról szurkolóink és támogató partnereink, esetlegesen ellenfeleink, valamint az érdeklődő nagyközönség számára. A folyamatosan feltöltött és rendszeresen frissített szöveges és multimédia tartalmak révén itt minden megtalálható egy helyen, amit sportegyesületünk tevékenységéről, fejlesztéseiről és az általunk működtetett sportcsapatokról tudni érdemes.

 

Egyesületünk 2009. évben egy Labdarúgó Szakosztállyal alakult, melyet 2011. évben a Kosárlabda Szakosztály, majd 2014. évben az Amerikai Football Szakosztály (Pécsbánya Troopers) megalakulása követett.

Középtávú célként a PBSE olyan univerzális egyesületté fejlesztését határoztuk meg, amely Pécs egy jelenleg leszakadó félben lévő városrészébe a különféle sportesemények mikroközösségekre gyakorolt pozitív hatásai révén képes visszahozni az egykori pezsgő társadalmi életet.

Szervezetünk működési hátterét 2011. évtől a sportegyesület és egy részben általunk alapított gazdasági társaság (sportvállalkozás) együttműködése határozza meg.

 

A jó hangulatú társasági események és kitűzött sportsikerek elérése mellett szervezetünk legfőbb célja elsősorban a közösségépítés. Hiszünk az amatőr (csapat)sport közösségteremtő és közösségfejlesztő erejében, abban hogy egy-egy sportmérkőzés vagy egyesületi esemény valóban közelebb tudja hozni az embereket egymáshoz.

 

Sportszervezetünk működésének finanszírozása négy lábon áll: elsősorban az egyesületi rendes tagok által fizetett éves tagdíjakból, másodsorban az igazolt sportolóink által fizetett sportolói hozzájárulásokból, harmadsorban a saját tulajdonú sportinfrastruktúra külsősök (cégek, magánszemélyek) részére történő bérbeadásából, negyedsorban pedig a partnereink által nyújtott nagylelkű anyagi vagy természetbeni szponzorációkból.

Újabb támogató partnerek belépésére mindig nyitva áll az ajtó, legyen szó bármilyen csekély értékű pénzbeli vagy természetbeni támogatásról. Partnereink bizalmát és segítségét reklámfelülettel és on-line megjelenítéssel tudjuk ellentételezni.

 

Sportszervezetünk az életbeléptetett TAO sporttámogatási rendszer által elnyerhető támogatások felhasználása révén komoly sportinfrastrukturális beruházásokat bonyolított le Pécsbányatelep városrészben 2012-2014. során. Erről részletesebben a "Sporttámogatások" menüpont alatt helyeztünk el információkat.

Többek között ezáltal tudott megújulni a pécsbányatelepi Gróf Széchenyi István aknán található egykori bányász tornacsarnok, melyet immár PBSE Csarnok néven integráltunk az egyesület működésébe.

Valamint így tudott megépülni a szintén az egykori bányakomplexum területén található PBSE Pálya, az egyesület saját tulajdonú nagyméretű élőfüves labdarúgó pályája a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményekkel.

 

Kellemes böngészést kívánok és szeretettel várunk következő egyesületi eseményünkre!

 

Csak-a-Bánya!

 

dr. Czéh-Tóth Márk

egyesületi elnök


Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette