Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Csarnok

Cím:

H-7635, Pécs, Jakabhegyi út 6.

GPS koordináták:

46°04'33" É; 18°12'08" K

Megközelítés:

Edző pálya:

SZIA Csarnok

Cím:

H-7627 Pécs, Széchenyi akna 1.

GPS koordináták:

46°06'44" É; 18°15'03" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Kedd 20:00 Kozármisleny Sportcsarnok
Péntek 18:00 POTE Csarnok


Férfi kosárlabda hírek
Idén is 12 csapatos az NB II. Nyugati csoportja
2012. október 01.
A tavalyihoz hasonlóan az idén is 12 csapat alkotja a férfi NB II. kosárlabda bajnokság immár átkeresztelt Nyugati csoportját.


Zöld utat kapott a PBSE Csarnok felújítása
2012. szeptember 27.
Az MKOSZ 2012. szeptember 19-i döntésével elfogadta a Pécsbánya SE 2012. áprilisában benyújtott sportfejlesztési programját. A jóváhagyott pályázat révén egyesületünknek lehetősége nyílik arra, hogy TAO pénzek felhasználása révén fejlessze a sportszervezet Kosárlabda Szakosztályát.


Új lendület a kosárlabda csapatunknál
2012. szeptember 20.
A 2011/12.-es szezon katasztrofális szereplése után egyértelművé vált, hogy egy NB II.-ben versenyképes csapatot csak megfelelő felkészüléssel lehet felépíteni. Egyesületünk vezetése ezen cél elérése érdekében két intézkedést tett:


Két elmaradt mérkőzéssel és egy vereséggel kezdődött a tavaszi szezon
2012. február 21.
A 12. forduló az országos hóhelyzet miatt elmaradt, pótlásárára egy későbbi időpontban kerül sor, a csapat nem kockáztatta meg a Szombathelyre indulást.


Megszületett első idegenben aratott győzelmünk
2012. január 24.
Az elmúlt vasárnap Tatára látogattunk, hogy lejátsszuk az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzését a hazai Tatai SE csapata ellen. Csapatunkat ismét a munka és a betegség tizedelte, így mindössze 6 emberrel kellett kiállnunk a maximális 12 főt felsorakoztató ellenféllel szemben. Legalább a csapat szerkezetével nem volt probléma, minden posztra jutott megfelelő játékosunk.


Új edzésidőpont és helyszín
2012. január 24.
A folyamatos létszámhiány és sérülések miatt csapatunk kapva-kapott a Kozármisleny SE által december végén felkínált lehetőségen. E szerint a két csapat (Pécsbánya SE, Kozármisleny SE) heti egy alkalommal közös edzést, illetve edzőmérkőzést tart. Az együttműködésre a mislenyi csapat hasonló létszámgondjai miatt kerülhetett sor.Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette