Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Csarnok

Cím:

H-7635, Pécs, Jakabhegyi út 6.

GPS koordináták:

46°04'33" É; 18°12'08" K

Megközelítés:

Edző pálya:

SZIA Csarnok

Cím:

H-7627 Pécs, Széchenyi akna 1.

GPS koordináták:

46°06'44" É; 18°15'03" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Kedd 20:00 Kozármisleny Sportcsarnok
Péntek 18:00 POTE Csarnok


Zöld utat kapott a PBSE Csarnok felújítása
Az MKOSZ 2012. szeptember 19-i döntésével elfogadta a Pécsbánya SE 2012. áprilisában benyújtott sportfejlesztési programját. A jóváhagyott pályázat révén egyesületünknek lehetősége nyílik arra, hogy TAO pénzek felhasználása révén fejlessze a sportszervezet Kosárlabda Szakosztályát.

Egyesületünk által a sportági szakszövetségekhez (MKOSZ, MLSZ) benyújtott sportfejlesztési programok kivétel nélkül a létesítmény feltételek javítására összpontosítanak. Így van ez a Kosárlabda Szakosztály esetében is.

 

Az elnyert 7.485.386 Ft támogatás mellé sportszervezetünk 3.288.140 Ft önerő biztosításával, összesen bruttó 10.773.526 Ft értékben valósít meg javarészt tárgyi eszköz felújítási beruházásokat (TEF jogcím keretein belül).

A beruházások révén komplett belső felújításra kerül a Gróf Széchenyi István akna (SZIA) területén hosszú évek óta kihasználatlanul álló egykori "Bányász" tornacsarnok/ rendezvénycsarnok (jövőben: PBSE Csarnok) és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények (öltöző, vizes blokkok, klubhelyiség, stb.).

Az építési beruházás során felújításra kerül a terem régi parketta burkolata és a legkorszerűbb sporttechnikai eszközök kerülnek beszerzésre (plexi palánkok, gázrugós gyűrű, stb.).

 

A felújítás után sportegyesületünk az ingatlan tulajdonosával kötött megállapodás értelmében, a létesítményt elsősorban munkacsarnokként hasznosítja kosárlabda csapata(i) felkészüléséhez.

A PBSE Csarnok ezenkívül a sportkedvelő nagyközönség számára is igénybevehető méltányos terembérletí díj fejében. Erről részletesebben a "Létesítmények" menüpont alatt olvashattok hamarosan.

 

A sportfejlesztési program sikeres megvalósításához nélkülözhetetlen a megfelelő számú sporttámogató partner megléte, ezért sportszervezetünk bármilyen összegű társasági adó felajánlást szívesen fogad.

A sporttámogató partnerek a társasági adójuk terhére megvalósított sporttámogatások összege után kettős adókedvezményre jogosultak, így gyakorlatilag jobban járnak, mintha az adót közvetlenül az állam részére fizetnék be.

Az adókedvezmény igénybevételének feltétele a sportszervezet kérelmére a sportági szakszövetségek által a sporttámogató partner nevére kiállított támogatási igazolás megléte. Erről részletesebben telefonos elérhetőségeinken adunk felvilágosítást.

 

A mellékelt képgaléria a kialakítandó PBSE Csarnok jelenlegi állapotát mutatja. Reméljük, hogy még az év vége előtt jelentkezhetünk a felújított létesítmény képgalériájával.

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette