Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Csarnok

Cím:

H-7635, Pécs, Jakabhegyi út 6.

GPS koordináták:

46°04'33" É; 18°12'08" K

Megközelítés:

Edző pálya:

SZIA Csarnok

Cím:

H-7627 Pécs, Széchenyi akna 1.

GPS koordináták:

46°06'44" É; 18°15'03" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Kedd 20:00 Kozármisleny Sportcsarnok
Péntek 18:00 POTE Csarnok


Idén is 12 csapatos az NB II. Nyugati csoportja
A tavalyihoz hasonlóan az idén is 12 csapat alkotja a férfi NB II. kosárlabda bajnokság immár átkeresztelt Nyugati csoportját.

Az Egyed Mihály csoportban a névváltozás kivételével nagy változások nem történtek az előző szezon óta: a Szombathely ESE csapatának feljutását, az NB I/B.-ből kieső FKSZC-Sárvár csapata pótolja, komoly erőt képviselve ezzel a csoportban.

 

Az erőviszonyok latolgatása kicsit korai lenne, ám mindenképp említésre méltó, hogy az ún. "T-licensz" részleges kivezetésével, illetve szigorításával a bajnokság egyes csapataiból valószínűleg kikerülnek a profi, félprofi játékosok, így a bajnokság még inkább amatőr jelleget ölt.

Ezzel ellentétes hatást vált ki viszont az utánpótlásneveléssel rendelkező egyesületek komoly TAO támogatása, valamint az NB I/B. bajnokság létszámszűkítése, ami miatt számos korábban ott szereplő játékos próbálhat szerencsét egy osztállyal alább.

 

Az első fordulóra október első hétvégéjén kerül sor, csapatunk a Dombóvár KS csapatát fogadja 2012. október 6-án 18:00 órától a POTE csarnokban.

 

A 2012/13. NB II. Egyed Mihály csoport csapatai:

 

Dombóvári KS

FKSZC-Sárvár

Marcali VSzSE

Marley FKSE (Szekszárd)

Murafém-Kanizsa KKSE'11

Oroszlányi SE

Pápai KC

Pécsbánya SE

Siófoki Kosársuli

Soproni Tigrisek

Tatai SE

Zalaegerszegi KK

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette