Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Itthon tartottuk a 3 pontot!
Ezen a hétvégén otthon fogadtuk a Hercegszántó együttesét, aki a fordulót megelőzően 4 ponttal előztek meg minket, így alapvetően nehéz meccsre számítottunk. A mérkőzés korai időpontban, délután 2kor kezdődött, hiszen az ellenfélnek igénybe kellett vennie a kompokat, és emiatt korábban kezdtünk. Bár nem volt túl meleg, szerencsére elkerült bennünket az eső, így szurkolóink is szép számmal érkeztek a mérkőzés megtekintésére.

A kezdő sípszót követően, már magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és szépen megkomponált támadásokat vezettünk az ellenfél kapujára. A meccs első harmadában már érett a vezető gólunk, mely egy kipattanó labdából meg is született. Parádi kolléga ragasztott hatalmas gólt a léc alá közel 20 méterről. A kapusnak nem sok esélye volt. A vezetés megszerzését követően is lendületben maradtunk, mely eredményeképpen egy kiugratást követően Gyuricza gurított a hosszú sarokba. Szép akció volt. Bár az ellenfél nem adta fel a küzdelmet, igen kevés alkalommal jutottak el Jancsik úr kapujához, így portásunknak még beszélgetésre is volt ideje a helyi szurkolókkal és az ellenfél labdarúgóival.  A félidő végéhez közeledvén bebiztosítottuk a győzelmet, egy távoli lökettel Tanár úr (Szebényi) részéről, valamint egy közeli Mirkó góllal. Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy számtalan szép akciónk futott mindkét oldalon és középen is, de a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé. A fordulást követően történ pár változtatás a csapatban, és a többi játékos is melegíteni kezdett. A második félidő elején egy védelmi hiba következtében sikerült szépíteni az ellenfélnek, de nem sokkal később már megszereztük az ötödik gólunkat Vacsek révén. Egyre könnyedebben játszottunk, látszott a csapaton, hogy élvezi a játékot. Tetszetős támadásokat vezettünk. A kegyelemdöfést egy bal oldali támadást követően Szebényi adta meg, a maga második és csapata hatodik gólját szerezve. A vége felé több friss embert is behoztunk a csapatba, akik élvezték a szurkolók töretlen bíztatását.

 

Összességében egy harcos, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a csapat néhol szemre is tetszetősen játszott. Erre a játékra lehet építeni a következőkben, de nem szabad elbízni magunkat, hiszen még nagyon sok van hátra. 6:1-es eredményünkkel a klub fennállása óta elkönyvelt legnagyobb győzelmet arattuk. Köszönjünk a szurkolóinknak a bíztatást, találkozunk a következő mérkőzésen! Hajrá Bánya!

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette