Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Megfosztottak minket a győzelemtől!
Kisnyárádon játszottuk az őszi szezon minden bizonnyal egyik legfontosabb mérkőzését. Nagy lendülettel kezdtük meg a meccset, de mégsem a mi akaratunk érvényesült a játékrész első felében, így sajnos korán hátrányba is került csapatunk.

Viszont a küzdeni akarásának köszönhetően, ekkor még sikerült felállnunk. Többet birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, melynek köszönhetően Gyuricza megszerezte az egyenlítő találatunkat. Ezt kővetően mindkét kapu veszélybe forgott – egyik helyezet, itt a másik ott – csak kapkodtuk a fejünket. Jancsik kollégának köszönhetően hálónk még egy jó darabig érintetlen maradt, de a félidő második felében esett még 1-1 gól mindkét térfélen. Fontos kiemelni a Vacsek káprázatos találatát, mely közel 30 méterről a felső lécet érintve vágódott a hálóba.

 

Félidőben Laca átszervezte a csapatot, de sajnos fejben „az öltözőben maradtunk”, és a második játékrész elején kétgólos hátrányba kerültünk. Ezt követően próbáltunk felpörögni, de egy jó darabig csak küzdöttünk eredmény nélkül és ekkor már tudatosult a csapatban, hogy a bírói kettős igen erősen befolyásolja a mérkőzést, sajnos nem túl pozitívan a számunkra. Nem csak az ellenfél időhúzásával kellett megbirkóznunk, hanem a sporik több mint érdekes ítéleteivel is. Sajnos csapatunk a szurkolókkal egyetemben egyre kevésbé viselte jól mindezt. A partjelző 1 azaz egy darab lest sem intett be a második félidőben a kisnyárádiaknak. Ezt, még ha csak a nagy számok törvénye alapján is nézzük, akkor sem lehetne elfogadni, nem hogy a játék képe és a lesállások alapján.

 

Egy kavarodást követően sikerült felzárkóznunk egy gólra Vacsek révén, de már nem sok volt hátra. Ekkor mindent feltettünk egy lapra és támadtunk. Folyamatosan dolgoztuk és hagytuk is ki a helyzeteket, közben egyre nyomasztóbb volt a hazaiak időhúzása. A 90-ik percben Kuku rúgott egy felső lécet, melyből a kipattanó labdát szintén a kapufára fejeltük, majd szögletre mentettek. Mindenki megrökönyödésére a sporttárs lefújta a mérkőzést csupán 1 perces „hosszabbítást” követően, ekkor elszabadultak az indulatok a pályán, felröppent egy piros lap is, valamint a biztonságiak gyűrűjében kellett levezetni az „urakat” a pályáról.

 

Összegezve a látottakat egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de ez több ok miatt nem következett be. Tanulság, hogy meg kell próbálni kevesebbet foglalkozni a játékvezetőkkel, még ha igazunk is van és törekedni kell a hatékonyabb helyzetkihasználásra. Következő meccsen javítanunk kell! 

 

Hajrá Bánya!

 

Balázsovics Sándor

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette