Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Megérdemelt vereség a sereghajtótól!
Október harmadik vasárnapján játszottuk le az idénybeli 9. mérkőzésünket a pécsi székhelyű Tornádó SE ellen. Előzetesen könnyű mérkőzésre számítottunk, de nem igazolódtak be a várakozásaink!

A mérkőzés megkezdését követően azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Folyamatos nyomás alá helyeztük az ellenfelet, sorra dolgoztuk és egyben hagytuk is ki a helyzeteinket, mely a későbbiekben megbosszulta magát. A félidő feléhez közeledve valami megtört a csapatban, lendületünk alábbhagyott, koncentrációnk csökkent. Mindez sorozatos hibákhoz vezetett, mely a 30. percben Tornádós góllá érett. Ez sem volt elég ahhoz, hogy felpörögjön a csapat, maradt a szürke ötlettelen játék. Félidőben a csapat bevonult az öltözőbe, ahol edzőink próbálták felrázni a csapatot, mely sikerült is nekik.  

 

A második félidőt ugyanúgy kezdtük szurkolóink bíztatása közepette, ahogyan az elsőt is, több lövéssel veszélyeztettük az ellenfél kapuját, de nem sikerült kiegyenlítenünk. Az idő múlásával görcsössé váltunk és elkezdődött a kapkodás, a pontatlan játék. A mérkőzés vége előtt megpróbáltunk frissíteni a csapaton, de ez sem vezetett eredményre. A 90. percben egy szögletet követően hatalmasat védett az ellenfél kapusa, még szerencsénk sem volt. A Tornádó feladta a támadások lehetőségét (kapura lövésük sem volt a második félidőben) koncentrálva az előny megőrzésére, mely végső soron sikerült is nekik. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hosszabbítás megint rövidebbre sikerült a vártnál, melyet Jancsik kolléga nehezményezett a mérkőzés lefújását követően a „sporiknál”. Eredménye egy jogos piros lap és egy bejegyzés volt a jegyzőkönyvben. A játékvezetőket nem tisztem minősíteni, de a játék képe alapján nem sikerülhetett a gólszerzés a csapatunknak bármennyi is lett volna a hosszabbítás. (Magyarul akár jövő karácsonyig is focizhattunk volna gól nélkül ilyen mentalitással.)

 

Elsősorban szeretnénk minden kedves szurkolónktól elnézést kérni a látottakért, viszont bízunk benne, hogy támogatásotok töretlen marad, hiszen csak a Ti segítségetekkel tudunk kijönni a gödörből, amibe nyilvánvalóan belekerültünk! 

 

 

Hajrá Pécsbánya!

 

Balázsovics Sándor

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette