Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


3 osztály különbség a pályán már nem látszott!
Február utolsó hétvégéjén végre elkezdődött a várva várt tavaszi futballszezon. Egyelőre még csak a kupafordulókra került sor, melyben csapatunk, a Pécsbánya SE a PVSK-val került szembe. Nem ígérkezett sétagaloppnak a mérkőzésén, hiszen a PVSK megye 1-ben szerepel, tehát 3 osztállyal feljebb, mint mi.

Heti 4 edzéssel készülnek a szezonra, míg mi összesen 1 vagy 2-vel. Nagyon nagy volt a fluktuáció a télen csapatunknál, voltak szép számmal távozók és érkezők is egyaránt. Távozók listájára került Parádi kolléga, aki Pesten szerepel a továbbiakban, valamint Tóth Gergő és Pállfy Bazsi is fent folytatja a pályafutását a nagyvárosban. Érkezőkben sem volt hiány, 5 ifjonc található beérkezett játékosok listáján, plusz két ifistával is próbálkozunk. Visszaérkezett a belga „kölcsönjátékból” a Kapes, meg a Dinnye is, ezen kívül még a Dancsát várjuk haza és akkor teljes lesz a keret.

 

A mérkőzést felfokozott hangulatban vártuk, de sajnos elég foghíjas volt a keretünk, hiszen sérülések tizedelték a csapatot. Gyakorlatilag az új igazolásokból 3 egyből a kezdőben szerepelt, és mindössze 1 cserével álltunk ki. Az ellenfél csak az első félidőben már legalább 3-at cserélt, így frissebbek is voltak nálunk.

 

Az első játékrészben két veszélyes támadással indított az ellenfél és jelezte hamar le szeretné zárni a továbbjutás kérdését. Azonban Gerdesics „feketepárduc” Milán parádés védéseivel megmutatta, hogy ezen a napon nem lesz könnyű túljárni az eszén. A félidő felénél megszerezte a vezetést a PVSK, majd rögtön meg is duplázta ezt. Mindkét gólt pontrúgásból érték, ami azt jelenti, hogy van még hova fejlődnünk rögzített szituációk terén. Ezt követően magasabb fokozatba kapcsoltunk, több veszélyes támadást is vezettünk, majd két szabadrúgást követően ki is egyenlítettünk. Az elsőnél Vacsek küldte meglepő módon kapura a labdát, hiszen igen közel voltunk a felezővonalhoz, ez meg is lepte a kapus, a labda a kapufán csattant és a kipattanót Gyuricza ’Inzaghi’ Gergő kotorta a kapuba. A második találatot Szebényi mesteri ívelése előzte meg. A 16-oson belül két játékosunkat is eltűntették, azonban egyik hazai játékos fejéről a hálóban kötött ki a labda, így egyenlítettünk! (Ha nem lett volna gól, akkor 11-est kapunk a játékvezető elmondása alapján.) Szünetre vonulva továbbjutást érő pozícióban várhattuk a folyatatást.

 

A második félidőben azonnal kétgólos előnyre tett szeret a „vendég” csapat, ekkor már-már azt hittük lezárult a továbbjutás kérdése, azonban csapatunk kitette a lelkét is a pályára és küzdött a felzárkózásért. Több támadást is vezettünk, melynek eredménye képen Gyuricza csodálatos gólt szerezett. Ekkor mindent feltettünk egy lapra és támadni kezdtünk, így hátul kinyíltunk, de Milán hősiesen állta a rohamokat és parádés védéseket bemutatva tartotta bennünk a reményt. Elöl közben két 11-es gyanús szituációban maradt néma a spori sípja. A mérkőzés vége felé már látszott, hogy elkészültünk az erőnkkel és egyre jobban fáradtunk. Sajnos egy bírói tévedés megpecsételte a sorsunkat a végjátékban, a labda a kapusunk szerint elhagyta a játékteret, azonban a beadást követő gólt nem érvénytelenítették, így eldőlt a továbbjutás kérdése.

 

Nagyot küzdöttünk, csapatként futballoztunk. Ez egy olyan eredmény, melyre lehet építeni az elkövetkező mérkőzéseken. Reményeink szerint a sérültek mihamarabb felgyógyulnak és a tavaszi szezont már teljes kerettel tudjuk megkezdeni. Szurkolóinknak köszönjük a bíztatást és várjuk őket a további mérkőzéseinken is sok szeretettel.

 

Hajrá Bánya!

 

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette