Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


4-1-el küldtük haza a Sátorhelyi SE-t
A tavaszi szezon kezdete nem úgy alakult, ahogy vártuk, így a második bajnoki meccsünkön kettőzött erővel küzdött a csapatunk a győzelem megszerzésért!

A kezdő csapat összeállítása több helyen is változott, hiszen 2 eltiltott (Csorba, Balázsovics) mellett, volt egy újabb sérültünk is (Gyuricza). Szerencsére azonban szép számmal jöttünk össze a mérkőzésre, így egyik csapattársunknak már csak a nézők között jutott hely. Mondjuk ez alapvetően talán nem is volt probléma, hiszen igen jó hangulatba érkezett meg a Dinnye a mérkőzésre!   Az első félidőben elkezdtük az ellenfél kapujának rohamozását és hamar meg is szereztük a vezetést egy kavarodás után Balogh Péter terelte a labdát a kapuba. A történethez hozzátartozik, hogy az ellenfél védője zavarodottságában a saját kapuja irányába szabadított fel, kapufát rúgva és a kipattanót vágta a hálóba a csatárunk. A vezető gólt követően is lendületbe maradtunk és egyre másra alakítottuk ki a helyzeteinket, azonban az ellenfél is veszélyes kontrákat vezetett. Többször kellett kiváló kapusunknak, Gerdesics Milánnak tisztáznia veszélyes helyzetben. A védelem mögé belőtt labdákkal sokszor nem tudtunk mit kezdeni és sokszor csak Fortunának köszönhetjük, meg az ellenfél ügyetlenségének, hogy nem lett belőle nagyobb baj. Középpályánk kifejezetten jól muzsikált, egyik új igazolásunk Kozári Benedek rendkívül aktívan és jól játszott. Vacseknak volt egy hatalmas helyzete, ahol kihagyta a kihagyhatatlant, ezt követően pedig egy életerős szabadrúgása, mely lécek találkozásánál csattant. A sátorhelyi kapus földbegyökerezett lábakkal nézte az esetet, igaz az imádkozáson kívül nagyon sok más lehetősége nem maradt. A félidő második felében sok említésre méltó helyzet nem alakult ki, talán csak a Dancsa féle szópárbaj, de ezt már megszokhatta a mélyen tisztelt publikum.

 

A szünetben Dancsa cserét kért, így Pethes Zolika is pályára léphetett, mint újonnan igazolt játékos. A bal szélen kapott lehetőséget és több tetszetős akciót is vezetünk ezen az oldalon a második félidő kezdetén. Egy szögletet követően Vacsek parádés tekerését értékesítette Szebényi egy tanári fejessel, a kapusnak esélye sem volt. Ezt követően azonban elhitte a csapat, hogy megnyerte a mérkőzést, nagyon leengedtünk, sorra jöttek a hibák és a labdavesztések, a kondink is egyre jobban fogyott. Az ellenfél észlelte ezt a fajta lendületvesztést és támadásba lendült, sorra vezette az akcióit. Középpályánk átjáró házzá változott, gyakorlatilag úgy jöttek át rajtunk mint kés a vajon. Egy jobb oldali támadást követően a visszagurított labdánál a 16-son belül szabálytalankodtunk, így következhetett a jogosan megítélt büntető. Az ítéletet maga a sértett hajtotta végre, a labdát jobbra, kapusunkat pedig a bal oldalra küldvén. Innentől kezdve újra nyílttá vált a küzdelem, szinte kettészakadt a pálya, sorozatos bírói hibák borzolták a kedélyeket mind a két oldalon, majd egy tömörülést követően Balog Peti megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát és ezzel tulajdonképpen le is zárta a mérkőzés érdemi részét. Az ellenfélnél elszakadt a cérna, az egész kispad bevonult az öltözőbe, a pályán eközben Bunyós kapta meg második sárgáját, azonban mégis a pályán maradhatott meglepő módon. A gólt követően azonnal cseréltünk, a gólszerző kapott pihenőt és Zsobrák ’Sziszinhó’ Tamás érkezett a pályára. Nem sokkal később egy mintaszerű támadás végén épp ő kapott remek labdát a bal szélen és a kiváló centerezést követően Czéh-Tóth Matyi berúgta a negyedik gólunkat lezárva ezzel a mérkőzést.

 

Csapatunk egy 20-25 perces gyengélkedéstől eltekintve irányított a mérkőzést és megérdemelt győzelmet aratott a közvetlenül mögöttünk álló csapat ellen. Szurkolóink a zord időjárási körülmények ellenére szép számmal buzdították a csapatot. Jövő héten is várjuk őket, amikor is idegenben az Union Himes otthonában bizonyíthatjuk, hogy ez nem csak egy fellángolás volt, hanem igen is számolni kell velünk a továbbiakban.

 

Hajrá Bánya!!! 

Balázsovics Sándor

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette