Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


12 ember ellen játszottunk Himesházán
Idei harmadik meccsünket Pécstől közel 40 kilóméterre található Himesházán játszottuk az Union Himes ellen. Az ellenfél csapat a téli átigazolási időszakban meggyengült, ám a bírói hibáknak és a csapat helyzetkihasználásának köszönhetően otthon tartotta a 3 pontot.

A mérkőzést megelőzően baljós árnyak repkedtek felettünk, hiszen igen kevesen jeleztek vissza a mérkőzésen való megjelenés kérdésére, ám végül 4 cserével tudtunk kiállni. Kapunkat ezúttal Jancsik Péter védte, aki tökéletesen megállta a helyét! Az első percekben kiválóan támadtunk, be is szorítottuk az ellenfelet a saját 16-osán belülre. A 3. percben Csorba kapásból hatalmas felsőlécet lőtt, itt már a kapus verve volt. A kipattanót követően is még folytatódott a tűzijáték, azonban nem sikerült a gólszerzés. Ez sajnos a későbbiekben is igaznak bizonyult. Az első negyedórában a Himes gyakorlatilag át sem lépte a félpályát, kiválóan védekeztük és szűrtük a középpályán, néhány kósza íveléssel próbálkoztak, de sikertelenül. A félidő felénél sikerült megszereznünk a vezetést egy parádés beadást követően Dancsa fejelt a felső sarokba, de ki tudja miért a bíró LES címén annulálta a találatot. Tisztán látszott, hogy az esetet nem előzte meg les állás. Ez talán egy kicsit meg is zavart minket, hiszen ekkor megélénkült a közönség és velük együtt a hazai csapat is. Átvették a kezdeményezést és több veszélyes támadást is vezettek. Szerencsére zömök testalkatú támadójuk kihagyta a mérkőzés talán addig legnagyobb helyzetét egy pocsék emelést követően. Úgy is mondhatjuk Jancsik kolléga rontott rá igen vakmerő módon, és így hibára kényszerítette az ellenfelet. A félidő további részében felváltva voltak helyzetek, de sajnos nem voltunk elég határozottak a kapu előterében.

 

A pihenőt követően Dancsa helyére Görcsi Peti érkezett, ezzel javult a szélső játékunk, de sorra hagytuk ki a kihagyhatatlan helyzeteket is. Egyszerűen dekoncentráltak voltunk elől, hiányzott a pontosság belőlünk. A második félidő első negyedórájának a végén természetesen jött a már megszokott hidegzuhany, igen érdekes körülmények között megszerezték a vezetést a Himes csatárai. Történt ugyanis, hogy egy előrevágott labdát követően védőink megpróbáltak tisztázni és telibe rúgták az ellenfél egyik játékosát, akiről a legalább 2 méteres lesen álló csatárhoz került a labda. Ő köszönte szépen a bírói ajándékot és értékesítette a ziccert. Ezt követően szerencsére nem omlottunk össze, és megpróbáltunk egyenlíteni, sorra vezettük a támadásokat, az egyre keményebben játszó ellenféllel szemben. Egy kiváló indítást követően Vacsek megszerezte az egyenlítő találatot, azonban ezt is elvették tőlünk LES címén! Az indítás pillanatában Kozi lesen tartózkodott, azonban nem indult a labdára és a mélységből érkező Vacsek pedig több méterrel a védők mögül indult, így közel sem beszélhetünk még csak kétes szituációról sem. Itt már sajnos nem bírtuk cérnával – vajon ki bírta volna? – és elkezdtek röpködni a sárgalapok a reklomálások miatt. Mindenesetre ez meg is zavart minket, és ezt követően kétgólosra növelték az előnyüket egy szabadrúgást követő fejessel. Minden mindegy alapon még kettőt cserélve indultunk harcba az utolsó 10-15 percre, ahol sorra kihagytuk a helyzeteinket, másképp megfogalmazva naggyá tettük az ellenfél kapusát. Igaz ami igaz, azért voltak szép védései is, de ha higgattabbak vagyunk, akkor régen gólt, gólokat szerezhettünk volna. Egy kiváló indítás után Vacsek megcsinálta a nehezét kicselezte a becsúszó védőt majd 5 méterről telibe rúgta a fekvő kapust, a kipattanót Gyuricza hasonló távolságról az üres kapu fölé helyezte. Egy beadást követően Kozi akrobatikus mozdulattal vette célba a bal felsőt, itt szépen hárított a kapus. A csereként beálló Pethes Zolika 16 méterről lőhetett tisztán, ezt is kiszedte a zömök testalkatú kapus a pipából. Itt már nem hittünk a szemünknek sem. Közben ketté szakadt a pálya védőink közül is sokan már támadásba lendültek, ezzel is létszámfölényes szituációkat kialakítva. A végjátékban Gyuricza szerezte meg a becsületgólunkat a lefújás előtti pillanatokban egy tömörülés közepette.

 

Kérdés a következő: Vajon tényleg ennyire szerencsétlenek vagyunk, hogy mindig ellenünk véd jól az ellenfél kapusa, vagy csak Fortuna nem áll mellettünk rendre? Esetleg a csökkenő koncentráció lehet az oka a kihagyott helyzeteknek? Talán kis létszámú edzések és az összeszokottság hiánya mindez vagy a csapat körül kialakult problémák az okozói? Nem tudom!

 

Mindenki döntse el saját maga! Lényeg a lényeg, hogy az idei szezonban sem sikerülhet már a feljutás a csapatnak. Valamelyest azonban csökken a teher a játékosokon, bízzunk benne ez felszabadult, közönségszórakoztató játékban és győzelmekben fog tükröződni!

 

Hajrá Pécsbánya SE!

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette