Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Pécsbányán 5 gólt kapott a Bakonya
Húsvét előtti utolsó hétvégén a Bakonyát fogadta a csapatunk hazai pályán. A Dinamo elleni győzelemmel megkezdtük a felzárkózást az élbolyra, a mérkőzés előtt 4 pont volt a hátrányunk a vendégcsapat mögött, így mindenképp igyekeznünk kellett. Az előző meccs videós összefoglalójának népszerűségén felbuzdulva ezt a meccset is felvettük. A kameraman jelen esetben a Csölle Dani volt, akinek ezúton is köszönjük a segítségét.

Csapatunk az egyik karmestere nélkül állt fel, hiszen Szebényi Tanár úr külföldön tengette a napjait, így Vacsek vette kezébe a pálcát. A mérkőzést hatalmas lendülettel kezdtük és a Mirkó által kiharcolt szabadrúgást követően meg is szereztük a vezetést. Vacsek állt a labda mögé, és tanári módon (még Zolcsi is megirigyelte volna) tekert rövid oldali felső sarokba. Ezt követően is támadásban maradtunk és számos akciót vezettünk a széleken, több ígéretes lehetőségünk is volt, de a következő gól még váratott magára. Előbb Mirkó hagyott ki két nagy helyzetet, majd a jobb oldalon szépen áthámozta magát két védőn is és parádés módon centerezett, ám Gyuricza tiszta helyzetben a kapu fölé fejelt. A bakonyai rohamok néhány ívelésből és szabálytalanságból álltak, gyakorlatilag kapusunk Milán csak a nézők kedvéért dobta el magát párszor a magasan érkező labdáknál. A 33.ik percben azonban megtört a jég, egy kiváló Csorba középre adást Gyuricza előbb lekezelt, majd sarokkal továbbította labdát a vele egyvonalban álló Mirkóhoz, aki az üres kapu közepébe pofozta a labdát megszerezve ezzel a második gólunkat. Mivel egyvonalról beszélünk, így lesről szó sem lehetett, ezt azonban az ellenfélnél igen hevesen vitatták. Néhány perccel később azonban újabb gólnak örülhettek, hiszen Csorba újabb zseniális indítását követően Gyuricza előbb lebirkózott egy védőt, majd elküldte „gyufáért” és a kapuson átemelve kihagyhatatlan helyzetbe hozta a kisebbik Czéh-Tóth-ot is. Matyi köszönte szépen és gólra váltotta a szituációt ezzel beállítva a 3:0-s félidei eredményt.

 

A szünetben megbeszéltük a hibákat és újult erővel futottunk ki a Kófiás Tibi által BL állapotba hozott gyepre. Sajnos a második félidőben szokás szerint visszaesett a játékunk, középpályánk átjáróházzá alakult és védelmünk is egyre több figyelmetlenséget követett el, de szerencsére ebből nem lett baj, mert Nettó (Gerdesics Milán) a helyén volt. Néhány helyzet kihagyása után végre Gyuricza Gergő is megszerezte a gólt, ami már kijárt neki 2 gólpasszot követően. Matyinak könyvelhetjük el ezt a gólpasszt, így visszaadta az első félidei kölcsönt. Sokadik védelmi hibánkat a 62. percben kihasználta a Bakonya, egy előreívelést követően szépen helyezte a labdát a kapusunk mellett a hálóba az ellenfél csatára. Ezt követően is sok hibával játszottunk, de Mila kisegített minket, amikor szükség volt rá. A második félidőben edzőnk Laca folyamatosan cserélt, frissített a csapaton. Egy bal oldali támadást követően Vacsek megkísérelt egy ollózást, mely osztatlan sikert aratott a nézők körében. Ezt követően egy akciómentes időszak következett, azonban Nettó borzolta a kedélyeket, hogy ne unatkozzanak a nézők és a sör helyett inkább a meccsre koncentráljanak. Történt ugyanis, hogy hatalmas lyukat rúgott a labda helyett, de szerencsére még az ellenfél csatára előtt megkaparintotta a bogyót, így nem lett baj a komikus szituációból. A mérkőzés hajrájában Balog Peti is betalált egy szögletet követően, ami sajnos már kimaradt a videóbeszámolóból, mert megtelt a memóriakártya.

 

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az ellenféltől többen is hiányoztak, így nem volt jelen a gólkirály jelölt csatáruk sem, így nem szabad elbíznunk magunkat, hiszen bőven van még min javítanunk. A közönség csodálatos volt ismét, köszönjük a kitartó szurkolást, két hét múlva a Kisnyárád ellen lépünk pályára, mely sorsdöntő mérkőzés lesz a dobogó szempontjából. Jövő héten, húsvét vasárnap pedig Hercegszántó ellen szállunk harcba a Duna túlpartján.

 

Bánya, Bánya Bánya!

Balázsovics Sándor

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette