Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Hetet rúgtunk Egerágnak
A 25. fordulóban Egerág csapatát fogadtuk hazai pályán.

A hétközi fordulónk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, hiszen vereséggel zártuk Görcsönydoboka elleni mérkőzésünket. Akkor számolatlanul hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, az ellenfél pedig az összes valamire való akciójából gólt szerzett.

 

A vasárnapi egy nagyon fontos mérkőzés volt a számunkra, hiszen Egerág csapata közvetlenül mögöttünk helyezkedett el a bajnoki tabellán, így mindenképpen nyernünk kellett, hogy egy minimális előnyre tegyünk szert velük szemben és stabilizáljuk a helyünket a középmezőny elején. Valamiért a félidő első negyedórájában, mintha az öltözőben maradt volna a csapatunk: sok volt a pontatlanság, kapkodtunk, nem tudtunk megtartani a labdát és hibát-hibára halmoztunk a hátsó alakzatban. Szerencsénkre mindezt az ellenfél nem tudta kihasználni, 15 perc elteltével rendeztük sorainkat és átvettük az irányítást a mérkőzés felett. Az első valamire való helyzetünkből meg is szereztük a vezetést, bal szélről Szenti Levente tört befelé, pontos passzával csapatkapitányunkat Czéh-Tóth Mátét találta meg középen a tizenhatoson belül, aki a labda megszelidítése után kilőtte a bal hosszú alsót. Ezt követően is volt néhány ígéretes akciónk, Kozi hibázott egy hatalmas ziccert pár méterről. Az első fél óra végén ennek ellenére megszereztük második gólunkat is. Matyi a saját térfelünkről ugratta ki bal szélen Solti Petit, aki a tizenhatos sarkából ívelt precízen a hosszú oldalon érkező Palotai „Csorba” Norbert fejére, aki be is vette az ellenfél kapuját. Sokat nem kellett várni a harmadik gólra sem, hiszen az ifjabbik Czéh-Tóth megszerezte saját maga második, csapatunk harmadik gólját. A frissen beálló Schlegl Johannes indította kapitányunkat a tizenhatos bal sarkában, aki beadás helyett átverekedte magát a védőjén majd éles szögből köténygólt lőtt a vendég portásnak. Ezzel a lényegi kérdéseket le is zártuk a mérkőzéssel kapcsolatban már az első félidőben.

 

A második félidőben sokkal nyugodtabban játszottunk, kicsit visszavettünk a tempóból, melyet Szebényi Zoli elégelt meg a 70. percben és vágta a tizenhatos széléről kíméletlenül a kapu bal felső sarkába a játékszert. Gyönyörű gól volt, melyben ismét Johannes volt az előkészítő. Joe nagyot lendített a bal oldali játékunkon, rendkívül agilisan játszott és nagyon sok labdát szerzett. Ezután ellenfelünk egy védelmi hibát követő gyors góllal jelezte, hogy még nem adta fel a mérkőzést, de erre is tudtunk reagálni. Egy perccel később uyanis gyakorlatilag a középkezdést követően Matyi futott el a jobb oldalon és adta be a bogyót tökéletesen, melyet Szenti Levi kapásból ballal a kapu bal oldalába vágott. Levike ezzel feliratkozott a házi gólszépségversenyünkre. A 78. percben az addig kiválóan védő Varga Tihamér ült le a kispadra, őt Gonda Dávid váltotta, aki ezzel a harmadik alkalommal lépett pályára bánya-mezben. A 83. percben Matyi megszerezte csapata hatodik, saját maga harmadik gólját, miután egy kiugratást követően a kilépő hálóőrt átemelte és a labdakezelés után higgadtan az üres kapuba passzolt. A gólunkat követően hirtelen letámadott Egerág csapata, melynek következtében felavatták a frissen beállt portásunkat, 6:2-re alakítva az állást. Ezzel még nem volt vége, hiszen a mérkőzésen több ziccert is hibázó Kozári Benedek elé került a labda, aki egy az egyben megverte a 16-os jobb szélén a védőjét egy visszahúzós csellel és bal lábbal a bal alsó sarokba helyezte a labdát.

 

A kilátogató szurkolóknak köszönjük a bíztatást, a következő mérkőzésünket Szajk csapata ellen játsszuk idegenben. A 27. fordulóban újfent itthon próbáljuk tartani a 3 pontot Szalánta legjobbjai ellen. Ezen a hazai mérkőzésünkön készülünk egy kis sütögetéssel és újból kinyit a büfé is, ahol jéghideg söröket is lehet majd kapni. Gyertek minél többen szurkolni!

 

CSAK-A-BÁÁÁNYA! 


Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette