Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


A hajrában szereztük meg a győzelmet Szajkon
A megye III. Tamási csoport 26. fordulójában Szajkra látogatott a Pécsbánya SE, ahol egy kifejezetten rendezett és szép pálya fogadott minket a méltán híres szajki pincesor szomszédságában.

A mérkőzésen egy hónapos kényszerpihenő után ismét játékra jelentkezett Valcsák Andris (sérülés) és Czéh-Tóth Mirkó (eltiltás). Visszatérésük nem is jöhetett volna jobbkor, mivel sérülések miatt igen foghíjas kerettel tudtunk csak elutazni, így Mertlik Laca edzőnknek nem kellett sokat variálnia, valamennyi egészséges és józan mezőnyjátékosát a kezdőbe nevezte.

 

 csapat

 

A mérkőzés azonban rosszul indult, egy labdavesztésünk után a szajki csapat visszatámadt és a csatáruk nagy helyzetben szépen elpörgette Tihi mellett a labdát, így már a mérkőzés hetedik percében hátrányba kerültünk. Szerencsére az utóbbi hetek jó játéka most is előkerült, az első félidőt ezután a Pécsbánya uralta és veszélyes távoli lövések mellett több ziccert is sikerült kidolgoznunk. Sajnos azonban ezeket sem Mirkónak, sem Kozinak nem sikerült gólra váltania. Meg kell azonban említeni, hogy a hazai kontrákban is végig benne volt a gólveszély.

 

A szünet után ahelyett, hogy folytattuk volna első félidei játékunkat, foci közhellyel élve „benn maradtunk az öltözőben” és csak nagy szerencsével úsztuk meg, hogy egy a tizenhatos vonaláról leadott lövés ne legyen gól (a keresztléc kisegített). A második félidőben akadozott a játékunk, és sok esetben a bíró sem volt a helyzet magaslatán. A parázs hangulathoz hozzájárult, hogy Klencsár „Én is voltam fiatal” Béla, alias Bumbi egymaga összeveszett az ellenfél teljes kispadjával és a pályán játszók nagy részével is.

 

A hazaiak veszélyesek támadásokat vezettek, ennek ellenére a 71. percben megszületett az egyenlítő találatunk. Czéh-Tóth Matyi húzott el a jobb oldalon, laposan középre adott, amire nagyszerűen érkezett Vacsek és egy méterről a hálóba passzolt. A gól után a kapusunk, Tihi pillanatai következtek, aki előbb egy veszélyes fejest tornázott nagy bravúrral a kapufára, majd egy az egy elleni szituációban védett hatalmasat és tartott minket meccsben. A mérkőzés hosszabbításában szöglethez jutottunk, amit Vacsek tekert középre, Sztégó lefejelte a labdát és Kozi egy lépésről nem hibázott. Az utolsó pillanatban sikerült megfordítani egy nagyon szoros találkozót!

 

Ha a második félidei játékunkkal nem is lehetünk maradéktalanul elégedettek, de úgy gondolom, hogy igazán kijárt egy ilyen kibrusztolt győzelem a csapatnak, ami némi gyógyír lehet például a Görcsönydoboka elleni vereségünkre, ahol egyértelműen győzelmet érdemelt volna a csapat. Pünkösd vasárnap Szalánta csapata érkezik hozzánk Pécsbányára, a vendég csapatnak és szurkolóinknak egy kis sütéssel fogunk kedveskedni, már csak a jóidőben kell bíznunk.

 

CSAK-A-BÁNYA!


Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette