Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Lejátszottuk az első téli felkészülési mérkőzésünket!
Szombaton, a mohácsi stadion műfüves pályáján vívtuk a téli felkészülésünk első edzőmérkőzését. Ellenfelünk Görcsönydoboka csapata volt, akikkel már a bajnokságban is összecsaptunk, nem túl sok sikerrel.

 meccs

 

Csapatunk a síelések, betegségek, sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt eléggé szűk létszámban – mindössze kapus poszton volt cserelehetőségünk - tudott csak kiállni a mérkőzésre az alábbi összeállításban:

 

László (Gonda) - Fincza, Pichler, Petricsevics - Veres, Harmat - Pethes, Götz, Palotai – Gyuricza, Iván.

 

A mérkőzés első 20 perce mezőnyjátékkal telt, egyik oldalon sem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség, majd egy pontrúgást követő kavarodás után az ellenfelünk megszerezte a vezetést. A játékrész további részében megélénkült a mérkőzést, itt is ott is voltak helyzetek, Gyuricza Gergő kapussal szemben hibázott ziccert, míg egy szögletünket Pichler Gábor fejelte kapufára. Az eredmény már nem változott, így hátránnyal fordultunk (0-1).

 

Rosszul kezdtük a 2. félidőt, az első percekben egyéni hibákból kaptunk két elkerülhető gólt. Ezek után magunkra találva vezettünk egy-két szép támadást, melynek eredménye a helyzetek számában is megmutatkozott, azonban a kapu előtt nem voltunk határozottak és koncentráltak, így ezek kimaradtak. A mérkőzés utolsó részében – cserék hiányában – elfáradtunk, így a Görcsönydoboka rúgott még egy sportszerűtlen és egy szépségdíjas gólt, így a végeredmény 0-5 lett.

 

Pichler Gábor: - Sajnos csak „foghíjas” létszámban tudtunk részt venni a mérkőzésen, ez nagyban befolyásolta az eredményt. Mivel idén most voltunk először szabadtéren és nagypályán, ezért különösebb elvárásaim nem voltak a meccsel kapcsolatban. Azt kaptam, amit vártam, se többet se kevesebbet. Amikor nem egymással és a bíróval foglalkoztunk, voltak jó periódusaink és helyzeteink, ha ezeket értékesítjük szorosabb eredmény is lehetett volna. A mérkőzés elérte a célját, jól szolgálta a felkészülésünket, mivel egy kiváló pályán és kellemes időben játszhattunk.

 

A mérkőzésen bemutatkozott három új játékosunk: László József (kapus), Petricsevics Dávid (védő) és Veres Attila (középpályás) akik tavasszal hasznos tagjai lesznek a csapatnak!

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette