Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Sátorhelyen javított a csapat!
A határmenti Sátorhelyre látogattunk vasárnap, hogy megmérkőzzünk a helyi sport egyesülettel. A meccsre majdhogynem teljes kerettel érkeztünk, csak Kuntár Tamás hiányzott kínai “nászútja” miatt, valamint Csanaky Mátét és Kapes Dávidot küldtük el fél évre Antwerpenbe művelődni. Szerencsére a hiányzók ellenére is öt cserével álltunk ki.

Már a mérkőzés elején kiderült, hogy a bírók szívében nem töltünk be kiemelt szerepet, amit egy ellenünk tévesen befújt tizenegyes és egy valószínűleg szabályos bár meg nem adott gól támasztott alá a meccs kezdetekor. Szerencsére ez nem szegte kedvünket és rengeteg helyzettel nagy hajtással 2-1-es eredménnyel fordultunk az első játékrész végén. Gyuricza Gergő fejjel, Valcsák András távolról lábbal volt eredményes. Csak magunkat okolhatjuk hogy nem húztunk el jobban, mert a lehetőségünk megvolt.

 

Az egy gólos előny sajnos gyorsan elúszott, mivel a második félidő elején kisebb hullámvölgybe kerültünk, aminek két bekapott gól lett az eredménye. Ezzel eljött az idő, hogy a mérkőzésen másodszor is javunkra fordítsuk az eredményt ami a hajrában Götz Dani közeli bombájával és Pálffy Bazsi szemfüles hosszú sarokba tartó lövésével sikerült is.

 

Sajnos a játékvezetők kezéből kicsúszott irányítást majdnem hálóőrünk, Jancsik Peti orra bánta, aki egy be nem fújt leshelyzet után rávetődött a labdára, majd egy sátorhelyi játékos átesett rajta kissé szerencsétlenül. Szerencsére a röntgen nem mutatott törést.

 

Mellénk állt a szerencse a hétvégén, de ahhoz kellett egy nagy adag küzdeni akarás. Szegény sátorhelyi csapatot sorban másodszor győztük le egy meccs hajrájában, mindenesetre igazságos eredmény született.

 

Köszönjük mindenkinek aki kilátogatott, kellett a támogatásuk, amit egy fordulatos mérkőzéssel háláltunk meg.


Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette