Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

Hazai pálya:

PBSE Stadion

Cím:

H-7627 Pécs, Gesztenyés u. 24/1.

GPS koordináták:

46°06'47" É; 18°14'42" K

Megközelítés:

Edzésidőpontok:

Szerda 15:00, Pécsbánya E.on pálya


Győzelem a főpróbán!
Szombaton (02.22) a kozármislenyi műfüvesen léptünk pályára a téli felkészülésünk zárásaként. Ellenfelünk a Csongrád megyei Ásotthalom csapata volt, akik vidéki túrájuk egyik állomásaként úgy gondolták megmérkőznek velünk.

Közös csapatkép

 

A mérkőzésen az alábbi összeállításban léptünk pályára:

Varga - Petricsevics, Pichler, Szenti L. - Veres, Götz - Pethes, Szebényi, Palotai (Meszes) – Gyuricza, Kozári B..

 

A mérkőzés elejétől kezdve egyértelműen domináltuk, nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat a pályán.  Az első negyedóra végén Szenti Levi baloldali beadásába szerencsétlenül ért bele egy védő, így a játékszer az ellenfelünk hálójában landolt. (1-0). Pár perc elteltével rövid idő alatt két gólt is sikerült szereznünk. Először egy begyakorolt szabadrúgás után Kozi fejelt szép gólt (2-0), majd egy szöglet utáni lecsorgó labdát Pethes Zoli vágott a hálóba (3-0). A félidő vége felé egy tudatos szöglet-variáció után ismét az idősebbik Kozári lőtt szépségdíjas gólt a rövid felsőbe (4-0).

 

A szünet után kicsit visszaesett a teljesítményünk, de ebben az időszakban is tudtunk helyzeteket kialakítani, de azok sorra kimaradtak. A több mint 20 perces gólcsendet a Gyuricza Gergőn megpattanó Kozári lövés szakította meg, védhetetlen találat (5-0). A mérkőzés ezen szakaszára az ellenfél teljesen elfáradt, csak rajtunk múlott a mérkőzés gólkülönbsége. Betalált még csapatunk kapitánya, Szebényi Zoli is egy jogosan megítélt tizenegyest értékesítve (6-0), majd ezután egy rövidzárlat miatt, egy buta hibából és egy továbbengedett dupla leshelyzetből ellenfelünk szerzet két találatot (6-2). De minden jó, ha a vége jó: Gyuricza Gergő kétszer villant, beállítva ezzel a (8-2) végeredményt!

 

Pichler Gábor: - Összességében jól sikerült a főpróba, hiszen győzelemmel zártuk a felkészülést! Az első félidőben kimondottan jól fociztunk, amit kértem a srácoktól a meccs előtt, azt szinte 100%-ban viszontláttam a pályán. A 2. félidőben kissé kiengedtünk, ekkor több volt a hiba, de ez ilyenkor belefér. Pozitív volt, hogy a pontrúgásokat - amiket külön gyakoroltunk edzésen – jól végrehajtottuk, a gólok felét ezekből szereztük. Bizakodva várom a bajnoki rajtot!

 

Hír galériájaCopyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette