Jó Szerencsét! Hangzik az egykori bányász-köszöntés, amely könnyen adaptálható egy-egy sporteseményt megelőzően a csapat vagy a sportolók biztatására is. A rövid kulturális kitérő után szeretettel köszöntelek a Pécsbánya Sportegyesület (Pécsbánya SE, PBSE), illetve a PBSE-Sport Kft. honlapján! Ha ide tévedtél, akkor valamilyen formában már biztosan találkoztál velünk, hallottál rólunk ezt-azt és sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Ez az internetes oldal elsősorban arra szolgál, hogy bővebb információkkal szolgáljunk szurkolóink és az érdeklődő nagyközönség számára. A feltöltött tartalmak révén a lehető legtöbb dolgot tudhatod meg egyesületünkről és az általunk működtetett csapatokról.

PBSE Stadion

Leírás:

Szintén a Gróf Széchenyi István akna (SZIA) területén, a monumentális Aknatorony épületétől nyugatra található telekrészen újonnan felépített élőfüves labdarúgó pálya. A pálya közvetlen közelében 2 db földszinti öltöző, valamint vizes blokkok kerültek kialakításra.

A pályát a TAO program keretében az MLSZ által jóváhagyott sportfejlesztési programok révén elnyert sporttámogatások felhasználásával építettük fel 2013-2014. között. A PBSE Pálya a PÉCSBÁNYA SE labdarúgó csapatainak fő felkészülési és versenyeztetési helyszíne.

 

Létesítmény információk:

Játéktér: 90m x 50m

Öltöző: 2 x 20 fő

Nézőtér: 1.000 fő

Burkolat: élőfüves

Sportágak: labdarúgás, lábtenisz

Sportszerek: nagyméretű labdarúgó kapuk, kézilabda kapuk, kiskapuk, lábtenisz háló és állvány

 

Elérhetőség:

Cím: H-7627 Pécs, Széchenyi akna 1.

Megközelítés:

Autó: Rákos Lajos utca vagy Kénes út felől – parkolás: PBSE Pálya parkoló (behajtás a Rákos Lajos út felől a Széchenyi aknai teherportán)

Busz: 40 sz. járat (Főpályaudvar-Árkád-Széchenyi akna-Gesztenyés) – megálló: SZIA főporta

 

Bérlet információk:

Pályabérlet: nincs bérbeadás külsősök részére


Copyright 2011© Pécsbánya SE
Készítette